14 април 2011 г.

Майнау - райски остров в езерото Бодензее

Първи май беше прекрасен, слънчев и най-важното почивен ден 😉 Затова решихме да отидем на разходка до остров Майнау  в  езерото Бодензе, наблизо до град Констанц. Отдавна исках да отида там, а сезонът едва ли би бил по-подходящ, за да се разгледа ботаническата градина с която всъщност е известен този остров.
В ранния следобед тръгнахме от Цюрих и само за час бяхме вече там. Дори в най-смелите си очаквания не предполагах, че ще видя такава красота 😲
Целият остров представляваше ботаническа градина с безброй интересни видове цветя, дървета и храсти.


Всички те бяха декорирани и подредени с невероятен вкус. Имаше различни фигури - паун, джудже и др. направени от пъстроцветни цветя.


















    А също така много шадравани и водоскоци. Езерца с риби и патици. Малък зоокът, детски кът, красиво направен макет с движещи се влакчета наподобяващ на Swissminiatur до Лугано. Прекрасни поляни и горички.


 Посетихме къщата на пеперудите, където сред тропически растения и изкуствено направени водопади хората се разхождаха, а навсякъде около тях летяха  пъстри пеперуди от различни видове, цветове и с различни големини. Беше също като в приказния свят на Алиса в страната на чудесата 😇

Продължихме разходката си по приказните алеи и въпреки, че имаше много туристи се усещаше едно странно спокойствие. На воля и без никакво притеснение се разхождаше един паун, който сякаш демонстрираше, че това е неговата градина 😉


Така разхождайки се между бамбукови горички и всякакви екзотични растителни видове стигнахме до двореца, чиято градина беше също невероятна, a от терасата отпред се откриваше гледка към езерото.





Влязохме в къщата на палмите непосредствено до двореца, където освен огромните палми имаше “Орхидеено шоу” или иначе казано много и различни видове орхидеи, кои от кои по-красиви  подредени и представени изящно.

 След това разходката ни продължи през градината на двореца. За съжаление все още не бяха цъфнали стотиците рози, но дори и без тях беше достатъчно красиво. 



Тръгнахме да се спускаме към алеята до езерото. Минахме през неописуеми кътчета, градини и изкуствени езерца приютили лебеди, патици и други пернати видове.



За по-малките посетители, както споменах, имаше обособен детски кът и малък зоопарк в който преобладаваха малки козлета и други животински бебета. Там всеки можеше да се разхожда между тях и да ги храни собственоръчно.
Едва ли мога да разкажа всичко с прости думи за тази красота! Не бих могла да предам емоцията от цялото това преживяване и великолепие. Може би най-добре би било ако просто напиша …Нямам думи. Бях в рая! 😇


Майнау - видео



4 коментара:

  1. Дано и у нас,някой ден,успеем да съградим и ОПАЗИМ подобна красота!Благодаря за позитивното споделяне!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за коментара;) Искрено се надявам, че някой ден и България ще успее да представи своите природни красоти и исторически дадености по един достоен начин.

      Изтриване
  2. Радвам се че ни пишете и че ми препоръчаха този блог. Вече има страшно много алтренативни форми на туризъм, които доста успешно обединяват туристически пакети или отделни туристически услуги, които се определят като алтернатива на масовия туристически продукт по начин на предлагане и протичане.Гледайки тези снимки няма как да не си помисля че всичко което правят за нас агенциите е страхотно, щом ни доставят възможността да видим толкова красиви гледки и забележителности.Само какви цветове и то с цветя са постигнали!И езерото е разкошно, дано да ни давате още такава красива информация и същевременно идеи къде можем да идем и ние!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Нямам идея, кой е препоръчал моя блог, но се радвам, ако е бил полезен с информацията си :)

      Изтриване